Tonzon Isolaties

Vier redenen om Tonzon te nemen!

tonzon1

Tonzon vloer-isolatie!
Wat is Tonzon en hoe werkt het? Heeft u last van koude voeten? Dan biedt Tonzon de oplossing. Tonzon isolatie reflecteert warmte weer terug waardoor de leefruimte en vloer weer aangenaam warm wordt. Wat is Tonzon? Tonzon is isolatiemateriaal met een Rc-waarde van 3,8 kW/m2.

Er gaat een hoop warmte verloren onder uw woning, er zit een zand, klei of cement ruimte onder de woning, dit is voor warmte een bodemloze opname put met gevolg een hoge energie rekening voor het warm stoken van de leefruimte. Dit komt door de begane grondvloeren koud zijn wanneer ze niet of slecht geïsoleerd zijn. De onderkant van de vloer straalt in hoog tempo warmte uit naar de koude grond en funderingsmuren. Dit verlies kan aan de bovenkant niet snel genoeg worden aangevuld om de vloer op kamertemperatuur te krijgen, tenzij er vloerverwarming is, maar dan is het energieverbruik extra hoog. Zonder vloerverwarming moet boven in de kamer een warme luchtlaag worden gehandhaafd om de vloer enigszins op temperatuur te krijgen. Warmte stijgt, maar warmte trekt voor een groot deel ook naar kou, bijvoorbeeld gevels, ramen en ruimtes onder de woning.

Hier heeft Tonzon een uitvinding voor, een uitzonderlijke isolatie. In tegenstelling als PUR-schuim, piepschuim, schelpen, chips, beton of andere materialen is Tonzon als enige die de warmte binnen de leef ruimte kan houden. Andere isolatie materialen zijn warmte doorlatend in vorm van vertraging. De beste manier om ze warmer te krijgen, is het isoleren met Thermoskussens omdat deze als enige het warmteverlies door straling vrijwel volledig elimineren. De vloer kan eindelijk de warmte die het uit de kamer krijgt accumuleren en maakt de vloer nog warmer dan de lucht erboven. Het opwarmen van de vloer is in graden moeilijk aan te geven omdat mensen na het aanbrengen minder heet gaan stoken, maar 3 graden is geen uitzondering. Feit is dat de vloer na het aanbrengen van de isolatie sneller warm wordt, een hoger niveau bereikt en veel langzamer weer afkoelt. …

Tonzon Vloer-isolatie

tonzon2

Hoe werkt Tonzon?
Tonzon reflecteert warmte terug. Onder de vloer in de kruipruimte zal eerst een bodemfolie toegepast worden om de eerste factor tegen te houden, het water onder de grond. Water is koud en en geeft de kou ook af, mocht er vocht onder de woning staan bied de bodemfolie ook een uitkomst... geen vochtige vloerbinten of betonrot meer. De bodemfolie zorgt ook voor minder (schadelijke) schimmels, radon en huisstofmijt.

Staat er water onder de woning dan wordt er een noppenfolie onder de bodemfolie aangebracht, hiermee kan de tonzon bodemfolie meedrijven met de waterstand. Na de bodemfolie kan de isolatie toegepast worden, de Thermoskussens. De thermoskussen is een isolatie die gevuld wordt met lucht uit de atmosfeer de lucht wordt opgesloten waardoor er geen circulatie kan plaatsvinden, hierdoor kan er geen vuil in de kussen komen waardoor de isolatie een uitzonderlijke Rc-waarde houdt van 3,8 kW/m2 deze thermoskussens hebben zes zijdens waardoor de warmte terug geprojecteerd wordt naar boven en de kou weer terug geprojecteerd wordt naar de ruimte onder de woning.

Bestaande vloeren worden met Thermoskussens warmer dan nieuwbouwvloeren. Door het vakkundig aanbrengen van de themoskussens wordt er 20% op de stookkosten bespaart, hiermee is de uitgaven voor de vloerisolatie al binnen enkelen stookweken terugverdient. Tonzon is ook uitermate geschikt wanneer u vloerverwarming heeft, met vloerverwarming gaat vaak 40% warmte verloren onder uw huis waardoor de verwachte rendement naar idee niet behaalt wordt en met een hoge energie rekening als gevolg. Tonzon reflecteert de warmte weer terug waardoor het rendement van uw vloerverwarming ideaal wordt.
Bekijk het filmpje binnenkort hier op de website, hoe wij uw kruipruimte aanpakken!Tonzon Vloer-isolatie